image
Sursa foto: eSP.md

O fabrică de confecții din Bălţi a intrat în regim de carantină: Toți angajații vor fi plasați în autoizolare

O fabrică de confecții din Bălți cu capital străin a fost pusă sub regim de carantină începând de astăzi. O decizie în acest sens a fost luată de Cimisia municipală extraordinară de sănătate publică Bălți, prin vot unanim, după ce în ultimele două săptămâni 13 angajați au fost testați pozitiv la Covid.

Astfel, potrivit deciziei, întreprinderea cu Capital Străin „MAXMANSERV” SRL, începând cu data de 27.05.2020, ora 00:00 până la 09 iunie 2020 ora 24:00, își va sista activitatea pe durata regimului de carantină.

În prezent printre persoanele afectate sunt 13 angajați și încă trei sunt suspecţi şi aşteaptă confirmare. La rândul lor, aceştia au contactat cu 97 de colegi, iar în total la întreprindere lucrează 721 de persoane.

Toate persoanele contacte din rândul angajaţilor, vor fi plasate în regim de autoizolare la domiciliu, iar IMSP „Centrul Medicilor de Famile Municipal Bălţi” va asigura supravegherea medicală a acestora.

Centrul de Sănătate Publică Bălţi şi Inspectoratul de Poliţie Bălţi vor asigura controlul asupra respectării regimului de carantină.

Totodată, administraţia întreprinderii va elabora un plan de măsuri pentru lichidarea focarului de infecţie, care va fi coordonat cu Centrul de Sănătate Publică Bălţi, cu prezentarea lui ulterioară spre aprobare Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică Bălţi.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, la ziua de astăzi, în municipiul Bălţi sunt confirmate 289 cazuri de COVID-19, 16 decese şi 101 cazuri recuperate. Sub supraveghere medicală se află 4013 persoane.

Noutăţile partenerilor

comentarii: