image
Sursa foto: ipn.md

Descinderi la „Orizont”: SIS anunță că „7 persoane au fost expulzate” și neagă reținerea unui copil, deși sunt dovezi video

Serviciul de Informaţii şi Securitate afirmă că, în cadrul descinderilor de astăzi la Liceul Orizont, „nu a fost reținută nicio persoană”. „Cele 7 persoane nu au fost reținute, dar au fost expulzate”, anunță instituția. Mai mult, SIS neagă că ar fi fost reținut vreun minor, deși Amnesty International a publicat imagini video care arată momentul în care un copil este băgat cu forța în mașină.

„Serviciul de Informaţii şi Securitate vine cu unele precizări privind operaţiunea complexă, desfăşurată astăzi pe linia prevenirii ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, realizată de către Centrul Antiterorist al SIS. Astfel, urmare a numărului mare de informaţii eronate apărute în spaţiul public referitoare la acţiunile ofiţerilor SIS, precizăm că niciuna dintre cele 7 persoane, declarate indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova, nu au fost reţinute, aşa precum greşit a fost prezentata informația în spațiul public, dar au fost expulzate din ţară. La fel, este complet falsă informaţia precum că printre cei 7 cetăţeni străini ar fi fost reţinut şi un minor. În acelaşi timp, reiterăm faptul că la fel ca în alte cazuri, inclusiv recente, atunci când cetățenii altor state au fost declarați indezirabili, de către autorităţile abilitate, în prealabil, au fost făcute evaluări minuțioase, iar deciziile luate au avut ca scop asigurarea securității naţionale”, se spune în declarația SIS.

Vedeți mai jos imaginile video din momentul descinderilor, în care se vede cum un copil este băgat cu forța în mașină:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: