image
Sursa foto: președinte.md

Maia Sandu, la întâlnirea cu antreprenorii: „Aderarea la UE e cel mai bun viitor pe care îl putem oferi”

Președinta Maia Sandu a participat, astăzi, la evenimentul „Empower Locals 2024: Afacerile locale merg în UE”, organizat de Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii. 

În mesajul său către antreprenori, șefa statului și-a exprimat aprecierea pentru proiectele și ideile în care ei cred, pentru riscurile pe care și le asumă și pentru curajul de a dezvolta afaceri și crea valoare adăugată aici, acasă.

„Întreprinderile mici și mijlocii sunt coloana vertebrală a economiei noastre, voi sunteți catalizatorii inovației și motorul creșterii bunăstării în Moldova”, a afirmat președinta. 

Șefa statului a subliniat că, până acum, s-au făcut mai mulți pași pentru a cultiva o relație de parteneriat între autorități și business: Guvernul reduce povara birocratică pentru mediul de afaceri și continuă procesul de dereglementare și digitalizare a serviciilor publice, care economisesc timpul și resursele companiilor moldovenești.

În ultimii ani, țara noastră a muncit pentru a dezvolta o economie deschisă, liberă și digitală, pregătită pentru integrarea în piața Uniunii Europene, cea mai mare piață din lume. În acest parcurs, statul împreună cu partenerii de dezvoltare vor fi alături de oamenii de afaceri. Iar mii de întreprinderi mici și mijlocii se dezvoltă datorită granturilor sau creditelor cu dobândă subvenționată prin Programul FACEM, „373” și alte programe ale Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, dar și din Fondul de garantare a creditelor. De asemenea, în adresarea sa, Maia Sandu a punctat că „succesul antreprenorilor din țara noastră este și succesul Republicii Moldova”. 

Pe final, președinta i-a invitat pe antreprenori să sprijine efortul de a transmite cât mai pe larg mesajul că aderarea la UE este singura șansă pentru transformarea Republicii Moldova într-un stat democratic, sigur și prosper: „Aderarea la UE e cel mai bun viitor pe care îl putem oferi generației noastre și celor următoare”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: