image
Sursa foto: Getty Images

"Şi-a cerut scuze şi apoi a postat pro-Putin". Gest reprobabil al unui campion mondial: "Cât de spălaţi pe creier sunt!"

Pugilistul ucrainean Vladyslav Sirenko (27 de ani) a făcut o dezvăluire surprinzătoare despre fostul campion mondial al greilor, Alexander Povetkin.

Sirenko susţine că a discutat mult timp cu rivalul său rus, cu care se cunoaşte bine, însă a rămas fără cuvinte.

Ucraineanul spune că a fost sunat de Povetkin la câteva zile după data de 24 februarie, când preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a început invazia ţării vecine.

Sirenko susţine că rusul l-a sunat pentru a-i spune că îi pare rău despre ceea ce se întâmplă, însă după doar câteva ore, a postat un clip video în care îl susţinea pe Putin.

"Chiar nu mi-am imaginat că ar putea face așa ceva, pentru că, la câteva zile după data de 24 februarie, chiar m-a sunat personal.

Am vorbit cu el la telefon şi i-am spus ce se întâmplă, ce crime au loc, că aceasta nu este o operaţiune specială, ci doar distrugerea oamenilor noştri şi că nu e nimic bun în asta.

El mi-a spus: 'îmi pare foarte rău că se întâmplă asta'. Iar în aceeaşi zi, spre seară, a postat un clip video în care spune că îl susţine pe preşedintele ţării sale. Eu am rămas fără cuvinte.

I-am arătat o mulţime de fotografii, cele care ar fi trebuit să fie de impact, însă nu a funcţionat: 'Groaznic, groaznic, păcat!'.

Îmi pare rău pentru acești oameni, pentru cât de spălați pe creier sunt.

Ei nici nu știu că astea sunt realităţi care se întâmplă. Pentru mine, în general, acesta este poporul rus. Cultura lor a murit la un moment dat", a spus Sirenko, potrivit Xsport.ua.

Alexander Povetkin, în vârstă de 42 de ani, s-a retras în 2021 după înfrângerea cu Dillian Whyte. Povetkin, supranumit "Tyson alb", este sportivul favorit al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

El a fost campion mondial la categoria grea şi a deţinut centura WBA (2011-2013) şi pe cea WBC interimară (2020-2021). În cariera sa, Povetkin a adunat 36 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită, 3 înfrângeri şi o remiză la profesionişti.

El s-a duelat şi cu un ucrainean celebru, Wladimkir Klitschko, nimeni altul decât fratele primarului din Kiev, Vitali. Ambii luptă acum pe front împotriva armatei ruse.

Cu Povetkin a luptat şi românul Cristian Ciocan în decembrie 2017, când a pierdut la puncte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: