image
Sursa foto: Captură // Poliția RM

Un deținut de la Penitenciarul Cricova a sustras mii de lei de pe carduri bancare // VIDEO

Un bărbat de 24 ani, deținut al Penitenciarului nr. 4 din orașul Cricova, este cercetat penal, după ce ar fi sustras bani de pe mai multe carduri, prin efectuarea tranzacțiilor online de la card la card.

Deținutul, care ar fi acționat prin intermediul unei persoane aflate la libertate, și ar fi reușit să sustragă peste 7 000 de lei.

Oamenii legii au stabilit că, în ianuarie 2023, bărbatul, împreună cu complicele său, prin intermediul unei aplicații mobile, au efectuat ilegal transferuri bănești online de la card la card.

Ofițerii Direcţiei investigații criminale a INI, în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Telenești și Administrației Naționale a Penitenciarelor, sub conducerea Procuraturii raionului Teleneşti, au efectuat percheziții în celula bănuitului.

Astfel, au depistat și ridicat un telefon mobil, o cartela SIM și o agendă cu înscrisuri. Pe acest caz, au fost inițiate două cauze penale.

Conform legislației în vigoare, suspectul riscă amendă în mărime de la 32 600 de lei la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau până la 4 ani de închisoare.

În context, Poliția atenționează cetățenii cu privire la importanța nedivulgării datelor bancare persoanelor străine pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor materiale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: