image
Sursa foto: Paul MARNEF

Vot în Parlamentul European: Liberalizarea comerțului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, prelungită cu un an

Parlamentul European a votat pentru prelungirea cu încă un an a măsurii de liberalizare a comerțului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Astfel, încă un an producătorii noștri vor exporta pe marea piață europeană prune, struguri și alte produse agricole moldovenești, fără taxe vamale și restricții cantitative.

„Liberalizarea comerțului între Republica Moldova și Uniunea Europeană a avut deja un impact pozitiv asupra economiei moldovenești. Accesul la piața europeană, cu o mai mare deschidere și posibilități comerciale, a permis producătorilor moldoveni să-și promoveze și să-și vândă produsele într-un mediu competitiv. Prin prelungirea acestei măsuri, Uniunea Europeană continuă să demonstreze angajamentul și sprijinul său față de Republica Moldova”, a declarat ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Menționăm că, exporturile din Republica Moldova către Uniunea Europeană au crescut de la 1,9 miliarde USD, în 2021 la 2,5 miliarde USD în 2022.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: