image
Sursa foto: Shutterstock

Cazul fotografiilor cu ducesa de Cambridge topless: Amenzile maxime pentru revista Closer, confirmate de tribunal

Tribunalul de la Versailles a confirmat, miercuri, condamnarea celor doi şefi ai revistei Closer la aceeaşi amendă maximă, de 45.000 de euro, pentru că au publicat în 2012 fotografii cu Kate Middleton topless, potrivit AFP și Agerpres.

În verdictul său, Curtea a confirmat în toate punctele deciziile din prima instanţă, care i-au condamnat pe editorul-şef Laurence Pieau şi pe directorul publicaţiei Ernesto mauri la complicitate sau divulgarea unui document obţinut prin atingerea intimităţii vieţii private.

Curtea a validat şi suma de 100.000 de euro daune şi interese pentru Kate Middleton şi soţul ei, prinţul William.

Litigiul datează din 14 septembrie 2012, data difuzării la chioşcuri a exemplarului revistei săptămânale cu numărul 379.

În revistă au apărut imagini estivale cu ducesa şi ducele de Cambridge - al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic - pe marginea unei piscine luxoase de pe un domeniu din sudul Franţei.

În aceste fotografii, Kate Middleton nu purta decât slip de baie.

Publicarea acestor fotografii a iscat un scandal dincolo de Canalul Mânecii şi a provocat furia familiei regale britanice.

Serviciile prinţului au denunţat atunci o atingere "grotescă şi nejustificată" a vieţii private şi, în regim de urgenţă, cuplul princiar a obţinut din partea justiţiei franceze interzicerea de noi difuzări ale imaginilor, pe care chiar şi tabloidele britanice au refuzat să le publice.

Doi fotografi, suspectaţi a fi autorii imaginilor, au primit şi ei confirmarea condamnării lor, miercuri, la 10.000 de euro, din care 5.000 cu suspendare. Cei doi paparazzi ai agenţiei pariziene Bestimage, Cyril Moreau şi Dominique Jacovides, au negat în continuare că sunt autorii fotografiilor.

Şase jurnalişti sunt judecaţi după ce revista franceză glossy Closer şi cotidianul regional La Provence au publicat în septembrie 2012 o serie de fotografii cu ducesa de Cambridge topless. Fotografiile au fost făcute în timp ce prinţul William şi soţia lui se aflau în vacanţă în sudul Franţei, într-o reşedinţă privată deţinută de vicontele David Linley, fiul prinţesei Margaret, sora reginei Elizabeth a II-a.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: