image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Deputații BCS, criticați că nu condamnă războiul; Grosu: Au trecut rachete, a fost explozie, ce trebuie să se mai întâmple?

Chiar și după ce fragmentele unei rachete rusești au căzut pe teritoriul Republicii Moldova, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor evită să condamne războiul pornit de Rusia în Ucraina.

Subiectul a provocat replici dure între deputați în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului.

„În ceea ce privește Naslavcea, să ne reținem de la comentarii care nu se bazează pe concluziile experților sau pe fapte concrete. Toți au auzit și au văzut doar din presă”, a spus deputata BCS Irina Lozovan care a propus crearea unei comisii parlamentare pentru a evita „manipulările”.

„Vă ascultam și mă gândeam, oare ce trebuie să se mai întâmple? Trei rachete au survolat spațiul nostru. Acum un proiectil a fost dat jos și partea care a explodat a căzut pe teritoriul nostru. Tehnologia acestor rachete e așa de proastă că ele cad și pe terenuri de joacă pentru copii. Ce trebuie să se mai întâmple ca voi să vă treziți? Sunteți atât de ipocriți și fățarnici”, a comentat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Cineva din guvernarea noastră are vreun blat la Kremlin să-l roage pe Șoigu să mai mobilizeze vreo 30 de cetățeni ruși de pe teritoriul RM? Indiferent de vârsta lor, măcar și de 30 de ani”, a propus deputatul PAS Vasile Șoimaru.

Amintim că, pe 31 octombrie, o rachetă lansată de ruși și doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în satul Naslavcea, raionul Ocnița, pe malul râului Nistru. Racheta a fost nimicită de o dronă asupra barajului Dnestrovsk, pe teritoriul Ucrainei. Nimeni nu a avut de suferit, însă mai multe locuințe din Naslavcea au rămas cu geamurile sparte și acoperișurile deteriorate. Zona este în continuare încercuită de efectivele Ministerului de Interne pentru a exclude eventuale pericole.drian Cheptăraru

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: