image
Sursa foto: gov.md

Nicu Popescu, întrevedere cu Pablo Gentiloni: Noul pachet de asistență oferit RM contribuie la aprofundarea cooperării cu UE

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu a avut o întrevedere la MAEIE cu Pablo Gentiloni, comisarul european pentru economie, cu care a discutat despre parcursul european al Republicii Moldova.

În context, oficialul moldovean a salutat prezentarea verbală a Comisiei Europene, care a evaluat deja trei din cele nouă recomandări drept implementate pe deplin și a recunoscut progresul semnificativ realizat în privința celorlalte șase recomandări.

„Am mulțumit pentru noul Pachet de Asistență pentru Republica Moldova, anunțat recent de către Comisia Europeană, care va sprijini eforturile țării în aprofundarea cooperării cu UE în beneficiul cetățenilor noștri. Acest sprijin este o expresie clară a solidarității pentru Republica Moldova și disponibilității UE de a susține agenda de transformare și racordarea la standardele UE spre asigurarea păcii, stabilității și prosperității țării.

De asemenea, am apreciat includerea în premieră a unei analize succinte a situației macroeconomice a Republicii Moldova în previziunile economice din primăvara anului 2023 ale Comisiei Europene, la fel exprimând interesul spre conectarea țării noastre la exercițiul Programele de Reformă Economică a UE, similar țărilor din Balcanii de Vest. Acest lucru care va pregăti țara noastră pentru viitoarea participare în mecanisme de coordonare a Politicii Economice a UE.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: