image
Sursa foto: eurosport.ro

Moldoveanca Cristina Bucșa, a doua cea mai bună tenismenă a Spaniei, a ajuns în turul doi la Indian Wells

În timp ce Radu Albot, cel mai bun tenismen moldovean din toate timpurile, a pierdut în calificările prestigiosului turneu Indian Wells, moldoveanca Cristina Bucșa a acces în turul doi al competiției și s-a ridicat în premieră pe poziția a 77-a în clasamentul live WTA.

Pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, Cristina Bucșa s-a impus în fața englezoaicei Katie Swan în primul tur al turneului Indian Wells, la care participă cele mai bune jucătoare ale lumii, cu scorul de 7(8)-6(6), 7-5. Astfel, Cristina a urcat pentru prima dată pe locul 77 în ierarhia live a WTA, deși oficial ocupă locul 90 în acest clasament.

Bucșa, care reprezintă Spania și este antrenată de către tatăl său, fostul bialonist moldovean Ion Bucșa, a ajuns pe tabelul principal la Indian Wells, după ce a participat la calificări și le-a învins pe rusoaica Erika Andreeva (127 WTA) cu 6-3, 7-5 și pe româmca Gabriela Ruse (147 WTA) cu 7(7)-6(3), 6-4.

În turul doi, Bucșa, care este a doua tenismenă a Spaniei, o va înfrunta pe Coco Gauff, a doua tenismenă a Statelor Unite, care ocupă locul 6 în clasamentul WTA.

Menționăm că Cristina Bucșa a reprezentat R. Moldova până în anul 2015, până când familia sa s-a stabilit oficial în Spania. Este o jucătoare foarte modestă, care nu are sponsori, spre deosebite de colegele sale din topul 100 WTA, și își cumpără singură echipamentul.

„Îmi place să fiu liberă, nu am nevoie de multe haine. Am șapte tricouri, șapte pantaloni și șapte fuste, îmi ajung. Nu este o cheltuială mare cu hainele. Dacă va veni un sponsor vom discuta”, a declarat Cristina Bucșa pentru portalul Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: