image
Sursa foto: Profimedia

Messimania în acțiune! Număr record de tricouri vândute în 24 de ore, depășindu-l pe Cristiano Ronaldo

Mutarea lui Leo Messi la PSG produce deja recorduri - deși nu a fost publicate date oficiale, tricoul cu numărul 30 pe care-l va purta argentinianul s-a vândut ca pâinea caldă.

Cifra pe care o prezintă majoritatea publicațiilor este cea de peste 832 de mii de tricouri vândute în 24 de ore!

Este un nou record, precedentul fiind deținut de...rivalul Cristiano Ronaldo, cel care în 2018 se transfera la Juventus.

Atunci, pe 10 iulie, torinezii anunțau că au comercializat 520 de mii tricouri ale lui CR7 în 24 de ore, încasând peste 50 de milioane de euro.

Ziarele din Argentina susțin că PSG ar fi încasat 30 de milioane de euro din prima zi, epuizând toate stocurile care vor fi reînnoite abia la sfârșitul lunii.

Însă, din acești bani, doar un procent infim intră în conturile clubului, 10-15%, majoritatea revenind firmelor de echipament sportiv.

Cel mai vândut ar fi modelul de 88 de euro -cel mai scump tricou are prețul de 158 de euro, iar cel de stadion costă 115 euro și include numele lui Messi, numărul 30 și/sau emblema Ligue 1 sau UEFA Champions League.

Pe site-ul oficial al clubului au fost puse în vânzare 150 de mii de exemplare, dar cele mai multe au fost comercializate pe site-urile din China - fanii lui Messi din această țară au asigurat 65% din totalul vânzărilor.

Asta în timp ce PSG a vândut 226 de mii de tricouri în întreg anul trecut! De aceea, președintele Nasser Al Khelaifi a avut o reacție de surprindere, anunțând că vor da publicității cifrele reale în curând.

”Cred că toată lumea va fi șocată de cifrele precise ale acestei afaceri. Acum sper doar ca Messi să nu ceară o mărire de salariu!”, a spus, amuzat, președintele lui PSG.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: