image
Sursa foto: Wikipedia

Anatol Şalaru, despre pana de curent: Urmează o perioadă foarte grea

Ex-ministrul Apărării, Anatol Șalaru, afirmă că urmează o perioadă foarte grea în Republica Moldova, iar amenințările la adresa securității energetice a țării nu țin cont de neutralitatea noastră și lovesc fără să întrebe. Fostul ministru a făcut mai multe declarații despre pana de curent de aseară, apărută în urma atacurilor cu rachete, lansate asupra orașelor și infrastructurii energetice ucrainene.

„Cu părere de rău, astăzi Republica Moldova face ce poate să facă, dar nu prea multe, deoarece se construiește o linie de înaltă tensiune nouă care ar veni de la Cahul spre Chișinău. Nu poate fi construită într-o săptămână, două sau trei, plus că e nevoie și de finanțare. Va fi o perioadă foarte grea. Aceste amenințări la adresa securității noastre energetice nu țin cont de neutralitatea noastră tradițională și ne lovesc fără să ne întrebe. De aceea, astăzi, trebuie să găsim soluții imediate să renuțăm la această legătură pe care o avem cu Rusia, Transnistria, cu energia electrică de acolo, va fi greu dar nu imposibil. Trebuie să ne ținem de Uniunea Europeană și să înțelegem cu nu sunt alte soluții,”  

a declarat Anatol Şalaru în cadrul unei emisiuni televizate.

Iar fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, afirmă că Republica Moldova este extrem de vulnerabilă în raport cu tot ceea ce se întâmplă în spațiul Estic.

De notat că jumătate din teritoriul Republicii Moldova a rămas marți, 15 noiembrie, în beznă. Lumina s-a stins în urma bombardamentelor masive ale armatei ruse în Ucraina. Șefa statului, Maia Sandu, a condamnat atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: