image
Sursa foto: AP

Fostul premier pakistanez Imran Khan, arestat pentru corupție, eliberat pe cauțiune pentru două săptămâni

Fostul premier pakistanez Imran Khan, a fost eliberat vineri pe cauțiune de, după ce Curtea Supremă din Pakistan a invalidat arestarea preventivă a acestuia efectuată de agenţia anticorupţie şi care a declanşat revolte în întreaga ţară, scrie AFP.

„Tribunalul i-a acordat lui Imran Khan un control judiciar de două săptămâni sub cauţiune şi a ordonat autorităţilor să nu-l aresteze" din nou în această perioadă, a declarat presei unul dintre avocaţii săi.

Khan a fost reținut și arestat pe 9 mai, în urma unei decizii a unui tribunal din Islamabad. Fostul premier pakistanez este acuzat de corupție.

Arestarea sa a declanşat revolte în întreaga ţară, reprimate violent de autorităţi, inclusiv cu sprijinul armatei. Peste 3.500 de manifestanţi au fost arestaţi, cel puţin 9 şi-au pierdut viaţa şi sute de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi.

Joi, în urma unui apel înaintat de avocaţii fostului premier, Curtea Supremă a hotărât că arestarea acestuia este ilegală, întrucât a fost efectuată chiar în sala de tribunalului unde se desfăşura audierea.

Noutăţile partenerilor

comentarii: