image
Sursa foto: instagram.com/princeandprincessofwales

Prințesa de Wales a anunțat că are cancer; Diagnosticul, un „șoc imens” pentru Kate Middleton și familia regală // VIDEO

Catherine, Prințesa de Wales, a dezvăluit vineri că a fost diagnosticată cu cancer și se află în „stadiile incipiente” ale tratamentului.

Anunțul, pe care prințesa l-a descris drept un „șoc uriaș”, a venit într-un mesaj video.

Vestea a venit la două luni după ce ea s-a îndepărtat temporar de viața publică, după ceea ce Palatul Kensington a spus la acea vreme că a fost o intervenție chirurgicală pentru o afecțiune abdominală non-canceroasă.

„În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și, la acea vreme, se credea că starea mea nu este canceroasă”, a spus Catherine, în vârstă de 42 de ani, care este căsătorită cu moștenitorul tronului britanic, Prințul William.

„Operația a avut succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operație au constatat că cancerul a fost prezent. Prin urmare, echipa mea medicală a sfătuit că ar trebui să urmez un tratament de chimioterapie preventivă și acum sunt în fazele incipiente ale acelui tratament.”

Kate a continuat că diagnosticul ei a fost „un șoc imens” și că „William și cu mine am făcut tot ce ne stă în putință pentru a procesa și gestiona acest lucru în privat, de dragul tinerei noastre familii”.

Prințesa a adăugat: „După cum vă puteți imagina, acest lucru a durat. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenție chirurgicală majoră pentru a începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod potrivit pentru ei și să-i asigurăm că voi fi bine.” Kate a explicat că le-a spus că este bine și „devine din ce în ce mai puternică în fiecare zi concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec; în mintea, trupul și spiritul meu.” Ea l-a lăudat pe Prințul William pentru că i-a fost alături ca „o mare sursă de confort și liniște”, precum și pentru sprijinul pe care l-a primit din partea publicului. „Sperăm că veți înțelege că, ca familie, acum avem nevoie de timp, spațiu și intimitate în timp ce îmi termin tratamentul. Munca mea mi-a adus întotdeauna un sentiment profund de bucurie și aștept cu nerăbdare să mă întorc când voi putea, dar deocamdată trebuie să mă concentrez pe o recuperare completă”, a spus prințesa.

Ea și-a încheiat mesajul sincer spunând că îi păstrează în gând pe „toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer”.

„Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rugăm să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu ești singur”, a conchis Kate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: