image
Sursa foto: headlines.peta.org

Măgarii din Santorini, biciuiți și obligați să care pe stânci abrupte turiști supraponderali // VIDEO

Un videoclip făcut public de PETA arată la ce chinuri sunt supuși măgarii de pe idilica insulă grecească Santorini. Animalele sunt biciuite pentru a fi obligate să care turiști suporaponderali pe drumurile abdrupte de pe insulă.

Din filmările realizate de activiști din PETA rezultă că măgari și catârii sunt folosiți pe post de taxiuri pentru turiștii prea comozi sau care au prea multe kilograme ca să escaladeze potecile abrupte și stâncoase ale insulei.

PETA trage un semnal de alarmă și afirmă că animalele sunt de-a dreptul maltratate. Sunt pline de răni deschise provocate de șeile prost fixate, răni care sunt adesea pline de insecte. În plus, sunt biciuite și lovite violent cu călcâiele în abdomen, pentru a fi determinate să înainteze.

PETA spune că aceste imagini sunt dovada clară a încălcării legilor grecești de apărare a drepturilor animalelor. Afirmă, de asemenea, că autoritățile locale le-au blocat campania de instalare a unor bannere cu următorul mesaj: „Măgarii suferă pentru turiști. Vă rugăm, nu-i călăriți.”

Mulți turiști plătesc câte 6 euro pentru o excursie călare. Dacă măgarii refuză să înainteze, sunt biciuiți.

În această primăvară a fost lansată o nouă campanie menită să-i facă pe turiști să înțeleagă că ceea ce pentru ei este o distracție, pentru măgari este un chin incredibil. În ultimii ani, a crescut exponențial numărul animalelor cu afecțiuni grave ale coloanei vertebrale. Cei mai mulți din acești măgăruși au fost abandonați și lăsați să moară, potrivit PETA.

Peste 108.000 de persoane au semnat anul trecut o petiție online împotriva „torturării” măgarilor din Santorini.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: