image
Sursa foto: jurnaltv.md

Soții Pâslăraș, din raionul Florești, cresc și educă zece copii; Familia a rămas fără nimic după ce în august le-a ars casa

Marin și Mariana Pâslăraș din satul Prăjila, raionul Florești, s-au cunoscut din întâmplare, în 2007. Peste jumătate de an au jucat nunta. Astăzi cresc și educă zece copii! Familia are o casă modestă, unde domină căldura și pacea, dar nu tot timpul a fost așa. Marin și Mariana au cunoscut adevărate clipe de groază în august, când le-a ars casa. Oamenii au rămas fără nimic, dar nu au disperat și au mers înainte, înfruntând lipsurile.

Pentru a face față nevoilor, capul familiei muncește pe unde poate.

„Acum muncesc în domeniul construcțiilor, am fost peste hotare, în Franța. Ne batem capul, nu așteptăm să ne aducă cineva. Trebuie să muncim ca să îi hrănim”, spune bărbatul.

Din cei zece copii, cinci merg la școală, trei - la grădiniță, iar mezinii stau cu mama acasă.

Fiul cel mare al familiei este de ajutor - are grijă de păsări, de animale, dar și de frații mai mici.

În luna august curent, o flacără pornită de la un scurt circuit a lăsat familia Pâslăraș fără casă. Familia a suportat cu fruntea sus toate lipsurile, chiar dacă uneori părea că puterile sunt pe sfârșite.

Istoria lor a sensibilizat echipa Jurnal TV, care a decis, împreună cu Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, partenerul campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, să aducă în familia Pâslăraș magia sărbătorilor de iarnă. Printre darurile oferite familiei Pâslăraș este mobilier nou, produse alimentare, plăpumi, perne, brad cu jucării, dulciuri.

Marin și Mariana Pâslăraș cu greu și-au stăpânit lacrimile.

„Vreau să mulțumesc Jurnal TV pentru ocazia de a cunoaște astfel de familii cu oameni minunațic, care nu se dau bătuți. Chiar dacă sunt bătuți de soartă, știu să se ridice”, spune Alexandru Gîscă, președintele Consiliului ASICS.

Noutăţile partenerilor

comentarii: