image
Sursa foto: Jurnal TV

O femeie din Rezina a primit arsuri pe 85% din suprafața corpului, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină

O femeie în vârstă de 64 de ani a suferit arsuri de gradul I și II pe 85% din suprafața corpului, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină, relatează IGSU.

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 14 decembrie 2022, într-o locuință din satul Ignăței, raionul Rezina.

Din imprudență, combustibilul a nimerit pe hainele acesteia, iar în consecință au luat foc.

Femeia a fost transportată la Spitalul Raional Rezina. În urma incidentului, aceasta a primit arsuri de gradul I și II pe 85% din suprafața corpului. La moment, se află sub supravegherea medicilor, iar starea ei este stabilă.

Incendiu în locuință nu s-a produs. Cauza și circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repeta cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase. Mai mult, pentru evitarea situațiilor excepționale, oamenii sunt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze haine, mobilier și alte bunuri în apropierea acestora, iar pe timp de noapte să stingă focul din sobe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: