image
Sursa foto: Profimedia

Manchester City vrea să facă unul dintre cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului

Manchester City se pregătește de perioada de mercato din vară, iar "Cetățenii" au o țintă clară și sunt gata să plătească o sumă importantă pentru a-i îndeplini cerința lui Pep Guardiola (52 de ani).

Datorită evoluțiilor sale din actualul sezon, Jude Bellingham (20 de ani) a devenit unul dintre cei mai curtați fotbaliști din Europa. De serviciile internaționalului englez s-au interesat formații precum Real Madrid, Liverpool sau Manchester City, însă ultimul club menționat pare că este cel mai decis să obțină semnătura acestuia.

"Cetățenii" sunt gata "să plătească oricât este nevoie" pentru Bellingham, anunță jurnalistul de la The Telegraph, Jason Burt. Pentru a-l lăsa să plece pe fotbalist, Borussia Dortmund solicită 150 de milioane de euro, o sumă care l-ar propulsa pe mijlocaș direct în topul celor mai scumpe mutări din istoria fotbalului.

În prezent, Neymar ocupă prima poziție, după transferul de la Barcelona la PSG în schimbul sumei de 222 de milioane de euro, iar locul doi este ocupat de Kylian Mbappe, sosit la PSG de la AS Monaco, pentru 180 de milioane de euro.

Transferul mijlocașului englez este una dintre priorităților celor de la Real Madrid pentru următoarea perioadă de mercato, iar formația ”Blanco” ar fi pregătit deja oferta.

Se pare că cei din conducerea clubului Real Madrid au analizat situația lui Jude Bellingham și și-ar fi făcut deja calculele pentru un eventual transfer, mai ales că discuțiile dintre ”Galactici” și agenții fotbalistului s-au intensificat, anunță BILD.

Borussia Dortmund vrea să încaseze o sumă uriașă în schimbul fotbalistului, 150 de milioane de euro, dar madrilenii nu sunt dispuși să plătească o asemenea sumă. Totuși, nemții susțin că spaniolii au pregătit deja o ofertă.

Florentino Perez este dispus să plătească o sumă fixă de transfer de 100 de milioane de euro. La aceasta, se vor mai adăuga sumele încasate din bonusuri, care vor fi stabilite ulterior cu cei de la Dortmund. Astfel, pachetul complet ar fi între 130 și 150 de milioane de euro, adică o sumă care se ridică la nivelul pretențiilor nemților.

Aceeași sursă precizează că Real Madrid se va lupta cu Liverpool pentru transferul lui Bellingham, chiar dacă în cursa pentru mijlocașul britanic s-au înscris și Manchester City, Chelsea sau Liverpool. Totuși, aceste cluburi nu sunt pe gustul lui Bellingham.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: