image
Sursa foto: AP

Incendii de vegetație în Grecia: MAEIE îndeamnă moldovenii să evite deplasările în zonele afectate

În contextul incendiilor de vegetaţie din Grecia, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău anunță că niciun cetățean moldovean nu a fost afectat, nefiind până la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii diplomatice la Atena. Autoritățile recomandă cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii, iar cei care deja se află în acele zone să ia legătura cu misiunea noastră diplomatică.

„MAEIE, prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena, menține permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări. Cetățenii ne pot contacta la următoarele numere de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena: +30 699 793 9458, sau via email: [email protected], precum și la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02, email: [email protected]”, precizează MAEIE într-un comunicat de presă.

Grecia se confruntă cu incendii masive de vegetație. Autoritățile elene au dispus evacuarea oamenilor de pe insulele Corfu și Evia, în timp ce pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor.

Din Rodos au plecat deja aproape 20 de mii de persoane, iar alte câteva sute așteaptă zborurile de repatriere.

Garda de Coastă elenă informează că, până acum, în jur de 59 de persoane au fost evacuate de pe plaja Nissaki, pe coasta de nord-vest a insulei Corfu, în timp ce incendiul de vegetație se extinde spre partea de sud-est a insulei. Șase nave ale pazei de coastă și alte nouă nave private au intervenit pentru relocarea turiștilor, scrie Biziday.

Serviciul de Comunicații de Urgență din Grecia a emis ordine de evacuare a populației din mai multe zone din Corfu. Turiștii și localnici din zonele Santa, Megoula, Porta, Palia, Perithia și Sinies au fost sfătuiți să părăsească insula.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: