image
Sursa foto: tut by

Preşedintele CEC din Belarus, Lidia Ermoşina, a recunoscut că videoclipul Svetlanei Tihanovskaya a fost făcut în biroul său

Preşedintele Comisiei Electorale din Belarus, Lidia Ermoşina, a recunoscut că videoclipul Svetlanei Tihanovskaya, prin care cerea beloruşilor să nu mai meargă la proteste, a fost înregistrat în biroul ei, relatează TVR Moldova.

„Aceasta este canapeaua mea. Ea (Tihanovskaya) a înregistrat acest mesaj fără mine”, a declarat Ermoşina pentru publicaţia Komsomoliskaia Pravda din Belarus.

Întrebată de ce nu se afla în acel moment în biroul său, preşedinta CEC spune că „doi ofiţeri de ordine, de rang înalt, au dorit să se întâlnească cu Tihanovskaya. Ermoşina spune că doar i-a prezentat, iar Tihanovskaya a rămas cu avocatul său şi cu cei doi ofiţeri de ordine, iar ea a plecat din birou.

Amintim că la 11 august, a doua zi după alegerile din Belarus, în urma cărora a fost declarat câştigător Alexandr Lukaşenko, în mediul online a apărut un videp cu  principala contracandidată a lui Lukaşenko, Svetlana Tihanovskaya, care s-a refugiat în Lituania. Aceasta citea un mesaj de pe o foaie, îndemnând protestatarii să renunţe la manifestări. Ulterior, au apărt poze care demonstrau că, înregistrarea ar fi fost făcută în biroul preşedintei CEC din Belarus, cel mai probabil, cu o zi înainte ca Tihanovskaya să se refugieze în Lituania.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: