image
Sursa foto: Profimedia

OFICIAL | Ce decizie a luat UEFA în privința meciului Belgia - Suedia

Meciul Belgia - Suedia, disputat în Bruxelles, din etapa a 8-a a preliminariilor EURO 2024, a fost amânat la pauză, la scorul de 1-1.

Această decizie a fost luată după ce jucătorii nordicilor au refuzat să revină pe teren pentru repriza secundă, din cauza unui atentat terorist comis în oraș cu câteva minute înainte de fluierul de start al partidei, la câțiva kilometri de stadionul King Baudouin, în urma căruia doi cetățeni suedezi au fost împușcați de un atacator și și-au pierdut viața.

De altfel, la scurt timp după ce autoritățile belgiene au permis evacuarea arenei, jucătorii din naționala Suediei s-au îndreptat către cel mai apropiat aeroport și au părăsit capitala Belgiei.

Potrivit celor de la Mail Sport, reprezentanții UEFA au decis ca meciul dintre Belgia și Suedia să fie abandonat, iar rezultatul înregistrat la pauză, de 1-1, să fie și cel final. Inițial, nu era clar dacă echipele vor fi obligate să joace restul meciului, însă oficialii forului care guvernează fotbalul european au confirmat că partida se va termina cu scorul de 1-1.

"În ceea ce privește meciul de calificare dintre Belgia și Suedia, abandonat la pauză la cererea și cu acordul celor două echipe, ca urmare a atacului terorist care a ucis doi suporteri suedezi la Bruxelles pe data de 16 octombrie, Comitetul Executiv al UEFA a decis astăzi că: Meciul este abandonat, iar rezultatul de la pauză (1-1) este confirmat ca fiind final, fiecare echipă primește un punct, clasamentul Grupei F urmând să fie actualizat în consecință, iar orice suspendare se consideră executată, iar cartonașele galbene simple rămân valabile.

Pentru a lua decizia menționată, Comitetul Executiv a luat act de faptul că s-a dovedit imposibilă disputarea părții rămase a meciului în ziua următoare. Atât Federația Regală Belgiană de Fotbal, cât și Federația Suedeză de Fotbal, având în vedere circumstanțele, și-au exprimat în mod explicit dorința de a nu juca timpul rămas din meci și de a considera rezultatul de la pauză (1-1) ca fiind final”, au notat reprezentanții FIFA.

Rezultatul de 1-1 înregistrat în această partidă nu afectează calculele Grupei F din preliminariile EURO 2024, întrucât Belgia era deja calificată la turneul final, iar Suedia nu mai avea nicio șansă să obțină clasarea pe unul dintre primele două locuri în clasament.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: