image
Sursa foto: Getty Images

Șeful Wagner acuză Moscova că minte în legătură cu situația de la Bakhmut

Șeful Wagner acuză Moscova că minte în legătură cu situația de la Bakhmut. Spune că forțele regulate ruse au părăsit pozițiile și fug de pe front. Kremlinul susține că s-au retras pentru a ocupa “poziții defensive mai favorabile”.

Evgheni Prigojin, fondatorul și finanțatorul grupării de mercenari Wagner, spune că este vorba de o retragere panicată și dezordonată și că militarii ruși mai degrabă “au fugit”. “Unitățile ministerului apărării pur și simplu au fugit de pe flancuri. Încercările Ministerului Apărării de a acoperi situația vor duce la o tragedie globală pentru Rusia. Din acest motiv, trebuie să încetăm imediat să mințim“, a adăugat acesta.

Conform lui, militarii ucraineni au redobândit controlul asupra unui important drum de aprovizionare și au ocupat un teren mai înalt, care le-ar putea oferi un avantaj. Prigojin a avertizat că dacă ucrainenii câștigă și mai mult teren, ar putea chiar încercui Bakhmutul, scrie Biziday.

Ministerul rus al Apărării a părut să respingă interpretarea șefului Wagner, notează Reuters, și a susținut că a respins încercările ucrainenilor de a contraataca pe flancurile de la Bakhmut. Kremlinul a indicat că forțele sale s-au retras pentru a ocupa “poziții defensive mai favorabile”. Reuters nu a putut verifica independent situația de pe câmpul de luptă.

Viceprim-ministrul ucrainean a declarat că, în ultima săptămână, ucrainenii i-au împins în spate pe ruși doi kilometri, la Bakhmut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: