image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Doi „arginți” pentru Starâș după ce a fost la forumul de la Valdai: „Îi zâmbea lingușitor lui Putin, ca un vasal”

Comunistul Constantin Starâș a primit, astăzi, în plenul Parlamentului „doi arginți”, după ce a participat la Forumul de la Valdai și i-a adresat o întrebare „în stilul propagandei rusești” liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

„Deputatul Constantin Starâș recent a fost la forumul de la Valdai și s-a sculat roșu pe față, ca un vasal care se uita la stăpân, zâmbea lingușitor și i-a oferit cu satisfacție o întrebare tendențioasă lui Putin, din numele cetățenilor noștri despre un spațiu unic care să se întindă de la Vladivostok până la Lisabona. Această întrebare pare a fi tendențioasă în stilul propagandist, o „zagotovkă” care i-au scris-o cei la Kremlin și i-au dat-o să citească cu intonație, frumos. Aș vrea să-l întreb pe domnul Starâș cine i-a dat această întrebare și i-a pus-o lui Putin, cetățenii noștri sau propaganda de la Kremlin. Vreau să-l întreb de ce nu a avut curajul să-i spună lui Putin că în Ucraina mor oameni nevinovați, că se produc crime de război, că deasupra Republicii Moldova zboară rachete rusești. Vreau să-i transmit mesajul a doi cetățeni moldoveni că de la Vladivostok până la Lisabona mai mare trădare de țară nu există. Vreau să vă transmit doi arginți pentru care dumneavoastră, domnule Starâș, v-ați vândut la forumul de la Valdai”, l-a acuzat deputatul PAS Igor Chiriac.

„Ideea Europei Unite a fost a lui Adenauer, dacă vă spune ceva acest nume”, i-a dat replica Constantin Starâș care a aruncat „arginții”.

„Noi am urmărit procedura acreditării ambasadorului Republicii Moldova la Moscova și nu am auzit ca ambasadorul vostru, în urma răspunsului domnului Putin, măcar ceva să-i spună despre bombardamentele din Ucraina. Să-ți lași poporul tău fără gaz, fără lumină asta și se numește trădare. La revedere”, a adăugat deputatul BCS.

Noutăţile partenerilor

comentarii: