image
Sursa foto: Getty Images

"Rebelul "Zlatan Ibrahimovic a nominalizat cel mai bun jucător din istoria fotbalului

Zlatan Ibrahimovic s-a remarcat în ultimii 20 de ani atât pe teren, cât şi în afara lui. Cunoscut pentru stilul său nonconformist şi pentru că spune lucrurilor pe nume, starul suedez şi-a atras foarte mulţi simpatizanţi, dar şi contestatari.

Foarte mulţi sunt, probabil, curioşi să afle cine este ce mai mare jucător din toate timpurile, în opinia lui Zlatan. Atacantul de 39 de ani, care încă face senzaţie în tricoul lui AC Milan, a oferit răspunsul.

"Nu trebuie să-l descriu pe Ronaldo, "Il Fenomeno". Am spus mereu că sunt jucători care practică acest sport şi jucători care înseamnă fotbalul. Pentru mine, Ronaldo înseamnă fotbalul. După ce se uită la el, toată lumea vrea să joace ca el, să fie ca el.

Felul în care se mişca, felul în care făcea "bicicletele" sau "şarpele". Pentru mine e cel mai mare jucător din toate timpurile, fără dubii.", a spus Zlatan Ibrahimovic.

Ronaldo şi-a început cariera profesionistă în ţara natală, la Cruzeiro, în 1993. Brazilianul a evoluat apoi pentru PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid, AC Milan şi Corinthians.

Ronaldo a înscris 296 de goluri în 452 de meciuri, a câştiat de două ori "Balonul de Aur", fiind de asemenea cel mai tânăr fotbalist care primeşte această distincţie, la doar 21 de ani.

Ronaldo a fost de neoprit la Barcelona şi la Inter şi a jucat cu Brazilia finala Cupei Mondiale din 1998 (0-3 cu Franţa), înainte de a înscrie 8 goluri la Cupa Mondială 2002, pe care a câştigat-o cu naţionala Selecao.

Apoi, Ronaldo a ajuns la Real Madrid, în "era Galactică" de pe Bernabeu, acolo unde a evoluat 5 ani - cea mai lungă aventură a sa în cariera de fotbalist.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: