image
Sursa foto: dse.md

FOTO, VIDEO // Cum arată intrările și ieșirile localităților plasate în carantină din cauza coronavirusului

Începând de ieri, în conformitatea cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr.10 din 31 martie, au fost instituite măsuri de carantină în municipiul Soroca, orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani din raionul Ștefan Vodă. Astfel, intrările și ieșirile localităților menționate sunt împânzite acum de oamenii legii.

În acest sens angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, polițiști, carabinieri, dar și ostași ai Forțelor Armate asigură măsurile necesare de menținere a regimului de carantină.

La intrarea în localități au fost instituite puncte de control pentru securizarea zonei, dar și monitorizarea acesteia. Acțiunile organizate de salvatori, polițiști și soldați vin întru asigurarea securității și siguranței cetățenilor, dar și acordarea suportului necesar autorităților publice locale.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI sunt antrenați în continuare pentru prevenirea COVID - 19. IGSU continuă acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire contra COVID.

Persoanele sunt îndemnate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să informeze autoritățile în caz de suspecție cu COVID. În caz de situații de risc cetățenii pot apel Serviciul 112. Mesaje audio similare vor fi difuzate prin sisteme sonore conectate la autospeciale de intervenție în toată țară, iar subdiviziunile IGSU vor asigura ca echipajele să patruleze localitățile din raioanele țării, inclusiv și cele aflate în regim de carantină.

dse.mddse.md

dse.mddse.md

dse.mddse.md

dse.mddse.md

dse.mddse.md

dse.mddse.md

dse.mddse.md

dse.mddse.md

dse.mddse.md

dse.mddse.md

dse.mddse.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: