Reforma, care constă, în principal, în desfăşurarea Cupei Davis într-o singură săptămână, cu 18 echipe participante, a primit 71,43% din voturile celor 120 de delegaţi prezenţi, mai mult decât majoritatea necesară de două treimi.

Competiţia, creată în anul 1900, s-a desfăşurat până acum în patru weekend-uri, meciurile fiind programate pe parcursul a trei zile, pe terenul uneia dintre echipe.

De anul viitor, Cupa Davis va avea loc într-o singură săptămână, în luna noiembrie, cu participarea a 18 echipe, meciurile urmând să se dispute în maximum trei seturi, şi nu în cinci, ca până acum.

Pentru noul format al Cupei Davis, ITF a semnat un parteneriat cu grupul de investiţii Kosmos, condus de fotbalistul spaniol Gerard Pique (FC Barcelona), care va asigura 3 miliarde de dolari (2,5 miliarde euro) pentru următorii 25 de ani.

Jucătorii vor avea garantată suma anuală de 20 milioane dolari (17 milioane euro), federaţiile naţionale urmând să beneficieze la rândul lor din acest parteneriat.

Aceste modificări au fost susţinute de cei care şi-au dorit o competiţie cu o durată redusă, mai puţin constrângătoare şi mai benefică din punct de vedere financiar, însă s-au lovit de de opoziţia adepţilor unui format istoric, deseori plin de emoţii, dar contestat de unele vedete ale tenisului.

Printre federaţiile care s-au opus adoptării noului format au fost cele din Marea Britanie şi Australia, două ţări cu o mare tradiţie în tenis.