image
Sursa foto: jurnal.md

Ana Revenco, despre noua sa numire: „Falsurile și atacurile hibride aduc daune la fel de mari ca războiul și crima”

Fosta ministră de Interne Ana Revenco a emis o reacție în legătură cu nominalizarea sa la funcția de șefă a Centrului pentru Comunicare Strategică și Combaterea Dezinformării.

„Coordonarea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combaterea Dezinformării este o provocare pentru mine. Faptul că am fost nominalizată pentru această funcție de Președinta țării este o onoare și totodată o mare responsabilitate”, a menționat Ana Revenco.

Ea a dat asigurări că dacă va coordona acest Centru, va face tot ce îi stă în puteri ca să asigure buna funcționare a unei instituții atât de importante pentru asigurarea stabilității sociale în țara noastră.

„Influențările și manipulările externe ale informației, falsurile și atacurile hibride aduc daune la fel de mari ca războiul și crima. În acest context, voi depune tot efortul pentru a asigura că trăim cu toții într-o societate liberă și bine informată”, a spus Ana Revenco.

Săptămâna aceasta în Parlamentul Republicii Moldova se va discuta această nominalizare. Fosta ministră a adăugat că până la decizia legislativului nu va face alte declarații.

Amintim că Maia Sandu a propus Parlamentului numirea Anei Revenco în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. În perioada august 2021 – iulie 2023, Ana Revenco a deținut funcția de ministră a Afacerilor Interne.

Noutăţile partenerilor

comentarii: