image
Sursa foto: Profimedia

Răsturnare de situație! Decizia luată Jim Ratcliffe, al doilea cel mai bogat om din Marea Britanie

Miliardarul britanic Jim Ratcliffe, candidat la cumpărarea clubului Manchester United, şi-a modificat oferta pentru a deveni acţionar minoritar al grupării de pe Old Trafford.

Ratcliffe, fondatorul consorţiului INEOS din sectorul chimic şi proprietar al cluburilor OGC Nice şi FC Lausanne-Sport, este unul dintre cei doi principali candidaţi la cumpărarea lui United, alături de şeicul qatarian Jassim Bin Hamad Al Thani.

Conform Sky News, Ratcliffe şi-a schimbat strategia şi doreşte să-şi asigure o participaţie de aproximativ 25% printr-o propunere de a pune capăt laboriosului proces de vânzare, după ce iniţial dorea să facă o achiziţie majoritară.

Familia americană Glazer a anunţat în noiembrie trecut că este dispusă să vândă Manchester United, dar de atunci nu s-au făcut progrese pentru schimbarea proprietarului.

Valorizarea lui United la Bursa de Valori din New York s-a prăbuşit luna trecută în urma unor rapoarte conform cărora familia Glazer ar putea să nu vândă până la urmă.

Dacă va accepta însă oferta lui Ratcliffe, familia americană şi-ar păstra controlul majoritar al clubului pe care l-a cumpărat în 2005, în ciuda ostilităţii evidente a suporterilor care le cer pe un ton ferm plecarea.

În mai 2023, Sunday Times Rich List 2023 a estimat averea lui Jim Ratcliffe la 29,688 miliarde de lire sterline.

Jim Ratcliffe este al doilea cel mai bogat om din Marea Britanie, după Gopichand Hinduja, care are o avere estimată la 35 de miliarde de lire sterline.

Jim Ratcliffe este CEO-ul companiei INEOS, pe care a fondat-o în 1998.

În vârstă de 70 de ani, Jim Ratcliffe este căsătorit cu Alicia Ratcliffe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: