image
Sursa foto: libertatea.ro

Compania Emirates anunță că va transporta gratuit echipamente medicale şi ajutoare în India

Compania aeriană Emirates sare în ajutorul Indiei, țară devastată de al doilea val al pandemiei, și anunţă că va transporta gratuit echipamente medicale şi ajutoare în această țară, potrivit News.

Emirates va pune la dispoziţia organizaţiilor internaţionale spaţiu în cală pentru toate zborurile sale către nouă oraşe din India. „Suntem alături de poporul indian şi vom face tot ce putem pentru a ajuta India să se pună din nou pe picioare.

Emirates are o experienţă vastă în ceea ce priveşte acţiunile umanitare şi, cu 95 de zboruri săptămânale către nouă destinaţii din India, vom oferi în mod regulat capacitate de transport al ajutoarelor”, a declarat Ahmed bin Saeed Al Maktoum, preşedintele companiei. De asemenea, în ultimele săptămâni, Emirates Sky Cargo a mai transportat medicamente şi echipamente medicale în India, scrie libertatea.ro.

Primul transport din cadrul iniţiativei de „pod aerian umanitar” Dubai – India va consta în peste 12 tone de corturi pentru pacienții bolnavi de COVID de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În India, sistemul de sănătate este în colaps din cauza creșterii cazurilor, din luna aprilie. În spitale fără paturi, fără oxigen și fără cadre medicale, unii pacienți sunt puși pe paturi de carton, iar alții mor în sălile de așteptare sau în fața clinicilor supraaglomerate, înainte de a fi consultați de un medic.

Mai multe țări, printre care Marea Britanie, Germania, SUA, dar și România, și-au anunțat intenția de a ajuta India cu rezerve de oxigen sau vaccinuri anti-COVID, iar pe 27 aprilie ajutoarele au început să vină. Sâmbătă, țara a raportat cel mai negru bilanţ de 4.187 de decese din cauza COVID-19 și peste 400.000 de noi contaminări, toate într-o singură zi.

De la începutul pandemiei și până acum, India a raportat peste 240.000 de decese asociate COVID-19 și 22,3 milioane de infectări, la o populație de 1,4 miliarde de locuitori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: