image
Sursa foto: Jurnal.md

Administrația Penitenciarelor neagă că Platon a fost înjunghiat; Avocați: Nu credem până ne convingem că e viu și nevătămat

Administrația Națională a Penitenciarelor neagă informațiile vehiculate cu privire la înjunghierea lui Veaceslav Platon și spun că în penitenciarul nr. 13, unde se află deținutul, nu au avut loc incidente de natura menționată, nici condiția fizică a acestuia nu a avut de suferit.

Avocații lui Veaceslav Platon spun că nu cred în declarațiile făcute de ANP și că se vor prezenta astăzi la Penitenciarul nr.13 și nu vor pleca până nu se vor convinge că Platon este viu și nu i-au fost cauzate leziuni corporale.

Administrația Națională a Penitenciarelor a venit cu o dezmințire publică după ce avocatul Alexandru Botnariuc a declarat că Veaceslav Platon ar fi fost înjunghiat cu un cuțit în noaptea zilei de ieri în închisoare.

„Cu referire la informațiile publicate recent în presă, privind starea de sănătate a deținutului Veaceslav Platon, Administrația Națională a Penitenciarelor face următoarea dezmințire publică:

Dezmințim public informațiile vehiculate, cu privire la „înjunghierea lui Veaceslav Platon”. Aceste informații sunt eronate. În Penitenciarul nr. 13, unde se află deținutul, nu au avut loc incidente de natura menționată, nici condiția fizică a acestuia nu a avut de suferit.

Sperăm că familia deținutului nu a fost afectată de aceste informații”, a declarat serviciul mass-media a instituției.

Avocații lui Veaceslav Platon spun că nu cred în minciunile acestei instituții de stat.

„Din 2016, avocații se confrunta cu fărădelegi comise de Penitenciarul nr. 13 și anume:

- Limitarea accesului la întrevedere cu avocații;

- nu a beneficiat de întrevederi cu soția;

- în februarie 2017 și August 2018 a fost bătut;

- în septembrie 2018 bătuți avocații;

- depistate camere video în celula și în biroul de întrevedere;

- ridicate ziarele și actele avocaților;

- ridicate pixurile ca să nu scrie;

- fără televizor în celulă (P.S. Aureliu Șuhan declara pentru Ziarul de Gardă, că ar deține televizor în celulă cu toate că știa cu certitudine că sunt minciuni);

- au refuzat escortarea la un medic stomatolog, fiind cu dureri de dinți;

- amenințarea medicului stomatolog de a nu acorda serviciile medicale;

- lipsirea de colete și de apă potabilă și alte încălcări comise care toate au fost respinse de aceste instituții de stat, doar prin minciuni și în același mod ironic cum și actuala guvernare în frunte cu Vladimir Plahotniuc, prezintă minciuni întregii societăți.

Din motivul că nu credem în cuvintele Administrației Naționale a Penitenciarelor, la data de 23.02.2019 orele 11:00, avocații lui Platon Veaceslav, se vor prezenta la Penitenciarul nr. 13, de unde nu vor pleca pâna nu se vor convinge că Platon Veaceslav, este viu și nu i-au fost cauzate leziuni corporale.

Totodata, invităm și presa independentă ca să constate abuzurile acestei instituții penitenciare”, au scris avocații lui Veaceslav Platon pe facebook.

Amintim că ieri avocatu Alexandru Botnariuc a anunțat că Veaceslav Platon ar fi fost înjunghiat cu un cuțit în Penitenciarul nr. 13.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: