image
Sursa foto: Captură // Poliția RM

(VIDEO) Percheziții la Penitenciarul nr. 13 din capitală, într-un dosar ce vizează o organizație criminală

Oamenii legii au descins zilele trecu la Penitenciarul nr. 13 din capitală. Mai mulți deținuți de acolo fac parte dintr-o organizație criminală, fiind implicați în procesul de acumulare a banilor în aşa-numitul „общак”.

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate, în comun cu ofițerii Direcției urmărire penală a INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au documentat acțiunile unor membri într-o cauză penală ce vizează o organizație criminală, formată din deținuți, dar și persoane aflate în libertate, implicați în procesul de acumulare a mijloacelor băneşti în aşa-numitul „общак”, pentru susținerea organizaţiei criminale, în urma estorcărilor de bani de la oameni, acţiunilor de şantaj, circulației ilegale a substanţelor narcotice şi altor infracţiuni săvârșite pe teritoriul Republicii Moldova, țărilor Uniunii Europene și CSI.

Prin urmare, în perioada 12-19 martie, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, în celulele deținuților care se conformează și susțin regulile hoțești și cele ale organizației criminale. Ca urmare, au fost stabilite mai multe ascunzișuri special amenajate, de unde au fost ridicate zeci de telefoane mobile și mai multe înscrisuri de ciornă, care prezintă interes pentru cauza penală.

În continuare, polițiștii întreprind măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au avut de suferit în urma acțiunilor infracționale ale organizației criminale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: