image
Sursa foto: IPN

Igor Grosu: Moțiunea împotriva lui Litvinenco va pica

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a deschis unele paranteze privind ședința, catalogată „nocturnă”, de duminică la Președinție.

„A fost o discuție, periodic le avem, a avut loc demult ultima, s-au acumulat mai multe subiecte, inclusiv de securitate, energetice, compensații, inclusiv remanieri în guvern (...) Toate interpretările, noi avem un public, o societate cu imaginație bogată, nu a fost nocturnă a început la 6, a fost ora cea mai potrivită să-i adunăm pe toți. Azi a urmat ceea ce s-a discutat acolo, unele remanieri, a fost o discuție la invitația președintei”,

a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Întrebat ce părere are despre moțiunea de cenzură depusă de socialiști împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, Grosu a spus că „evident că va pica”.

Amintim că, marți, deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au pregătit o moțiune simplă împotriva politicilor în domeniul justiției. Potrivit lor, ministrul Sergiu Litvinenco trebuie să plece din funcțieâa de ministru al Justiției ca urmare a pretinselor conversații din canalul său Telegram, distribuite în spațiul public.

De partea cealată, Litvinenco a notat într-un mesaj oe Facebook că „ajunşi în pragul disperării, încolţiţi din toate părţile de justiţie, de presă, de oameni, de comunitatea internaţională, care le-a aplicat sancţiuni fără precedent, hoţii şi bandiţii încearcă din răsputeri să destabilizeze situaţia din ţară. Unii - pentru a scăpa cu zile la libertate, iar alţii - la comanda stăpânilor din străinătate, dar cu toţii vor să deturneze parcursul pro-european al Republicii Moldova”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: