image
Sursa foto: Profimedia

L'Equipe a anunțat cele trei mari favorite pentru câștigarea EURO 2024

Meciurile din grupele pentru calificarea pentru EURO 2024 au luat sfârșit, iar deja s-au stabilit primele favorite.

21 dintre cele 24 de echipe calificate se cunosc deja. Totuși, au mai rămas 12 naționale care se vor lupta în play-off pentru a obține cele trei locuri rămase la turneul final. Francezii de la L'Equipe nu au stat pe gânduri și deja au anunțat cele trei mari favorite pentru câștigarea EURO 2024.

La turneul final european care va lua startul în vara anului următor în Germania, francezii de la L'Equipe consideră că naționala ”Les Blues”, Anglia și Portugalia sunt cele trei mari favorite la câștigarea trofeului. Naționalele enumerate de sursa citată sunt trei din cele patru naționale care au disputat ultimele două finale de EURO. În 2016, Portugalia s-a impus în fața Franței cu scorul de 1-0 după prelungiri, iar în finala jucată în 2021, Anglia a fost învinsă la penalty-uri de către Italia.

Francezii se consideră mari favoriți, întrucât au reușit o campanie de calificare excelentă. Un alt factor este dat de faptul că aceștia au făcut o figură frumoasă la ultimele turnee finale. ”Les Bleus” au jucat în patru dintre ultimele șapte finale ale Cupei Mondiale (1998, 2006, 2018, 2022) și trei dintre ultimele patru finale ale competițiilor internaționale majore (2016, 2018, 2022). Totodată, au în componența lotului și superstaruri precum Kylian Mbappe și Antoine Griezmann.

L'Equipe consideră că Anglia este a doua favorită, întrucât englezii au avut un turneu foarte bun la ultima ediție de campionat european, fiind învinși doar la penalty-uri. Mai mult, jucători de excepție precum Harry Kane sau Jude Bellingham sunt așteptați să se ridice la cel mai înalt nivel și să ducă naționala cât mai aproape de câștigarea trofeului.

A treia favorită în opinia francezilor este Portugalia, care a avut o campanie de calificare fără greșeală. Portughezii au câștigat toate cele 10 meciuri jucate în grupe și chiar dacă are loc un schimb de generații în lotul lusitanilor, aceștia îl au în continuare pe Cristiano Ronaldo, care poate face oricând diferența.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: