image
Sursa foto: Jurnal.md

„e-Factura” nu va fi disponibilă în următoarele zile

Serviciul Fiscal de Stat va permite în perioada 11-14 august utilizarea formularelor tipizate de document primar cu regim special „factura fiscală” tipărite centralizat aflate în stoc.

De asemenea, se permite imprimarea facturilor fiscale cu atribuirea în prealabil a seriei și diapazonului de numere prin SIA „Comandarea online a formularelor tipizate”.

Alternativa respectivă este oferită în contextul în care, la data de 11 august, începând cu ora 17:00, va avea loc sistarea mecanismelor de autentificare în SIA „Cabinetul personal al contribuabilului”, portalurile servicii.fisc.md, raportare.gov.md, precum și accesarea sistemelor informaționale „Declarație electronică”, „e-Factura”, „Contul curent al contribuabilului” și „Colectarea informațiilor din surse indirecte”, astfel sistemele informaționale destinate contribuabililor, precum și funcționarilor fiscali nu vor fi disponibile pentru accesare.

Reamintim că, în perioada 11-14 august 2023 serviciile electronice vor fi indisponibile, aflându-se într-un amplu proces de reconfigurare pentru a fi îmbunătățită securitatea informațională și de a fi oferite servicii mai bune și mai eficiente.

Noutăţile partenerilor

comentarii: