image
Sursa foto: iru.org

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, în vizită la Chișinău

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, efectuează astăzi, 9 mai, o vizită de lucru la Chișinău. Pe parcursul vizitei sale în Republica Moldova, oficialul european se va întâlni cu președintele, Maia Sandu, cu prim-ministrul, Dorin Recean, dar și cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

După întrevederea de la Casa Guvernului, la ora 11:25, comisarul european Adina Vălean și ministrul Lilia Dabija vor semna Acordul care prevede afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru interconectarea Europei.

„Acest nou acord va facilita accesul țării noastre la fonduri europene pentru proiecte de infrastructură majore, în vederea îmbunătățirii conectivității cu Europa, cât și în interiorul țării”, a menționat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

De asemenea, la ceremonie, cu partea română, în prezența prim-ministrului și a comisarului european, vor fi semnate Acordurile pentru reabilitarea celor trei poduri peste râul Prut și anume podul Sculeni-Sculeni, podul Leușeni-Albița și podul Cahul-Oancea. 

Semnarea documentelor va fi urmată de o conferință de presă susținută de premierul Dorin Recean și comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Noutăţile partenerilor

comentarii: