image
Sursa foto: Profimedia

Lavrov: „Moldova încearcă să anuleze tot ce e rusesc, la fel ca și Ucraina”

Autoritățile Republicii Moldova încearcă să „anuleze tot ce este rusesc”, așa cum face Ucraina, a declarat joi, 23 iunie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat presei din Belarus, citat de agenția rusă oficială tass.ru.

„Din păcate, acum Moldova, la fel ca și Ucraina încearcă să anuleze tot ce este rusesc. Președintele a semnat o lege care nu mai permite difuzarea la nicio știre din Rusia în Moldova. Este trist", a declarat Lavrov.

Reacția vine după ce președintele Maia Sandu, a promulgat, duminică, 19 iunie, legea securității informaționale, prin care este interzisă difuzarea emisiunilor de știri și analize politice din Rusia, principala modalitate a regimului dictatorial de la Kremlin de a-și transmite propaganda.

Amintim că Legea prevede că interdicția se va aplica și după expirarea stării de urgență instituită în Republica Moldova după ce Rusia a invadat Ucraina.

După începerea războiului din țara vecină, Parlamentul Republicii Moldova a introdus starea de urgență pe o perioadă de 60 de zile. În această perioadă, au fost impuse restricții la emisiunile de televiziune din Rusia, unde odată cu începerea războiului autoritățile au instituit o cenzură totală. Site-ul de știri „Sputnik Moldova” și o serie de alte resurse au fost blocate. Procuratura Generală a avertizat cu privire la declanșarea unei anchete împotriva unui număr de persoane suspectate de relatarea incorectă a evenimentelor din Ucraina.

Noutăţile partenerilor

comentarii: