image
Sursa foto: eurosport.ro

Rafael Nadal, eliminat în turul doi de la Australian Open! Soția sa a izbucnit în lacrimi

Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP) a fost eliminat în turul doi de la Australian Open 2023 de americanul Mackenzie McDonald (27 de ani, 65 ATP), scor 4-6, 4-6, 5-7.

Campionul en-titre era mare favorit în fața adversarului său pe care l-a învins fără drept de apel în singura întâlnire directă înregistrată până la turneul de la Antipozi. Însă Nadal, deţinătorul recordului de titluri de Grand Slam (22), a suferit o leziune la şoldul stâng, în momentul în care a încercat să returneze o minge și raportul de forțe de pe teren s-a schimbat.

În setul al doilea, Nadal a acuzat dureri la șold și a cerut un time-out medical la scorul de 5-3 în favoarea lui McDonald. Imaginile din loja spaniolului au fost emoționante. Ingrijorarea se citea pe fața antrenorului Carlos Moya și a colaboratorilor lui Rafa Nadal, iar soția sa Maria Francisca "Xisca" Perello nu a mai rezistat și a izbucnit în lacrimi, scrie Digi24.

Nadal a strâns din dinți și a dus meciul până la capăt, dar nu a reușit să-i țină piept americanului, care s-a impus în minimum de seturi și va evolua în runda următoare împotriva învingătorului dintre japonezul Yoshihito Nishioka, număru 31 pe lista capilor de serie, şi cehul Dalibor Svrcina, venit din calificări.

De la debutul său în circuitul profesionist, în 2001, Nadal a abandonat de numai cinci ori la turneele de Mare Şlem, ultima oară la Wimbledon, anul trecut, când a fost obligat să renunţe la semifinale din cauza unei leziuni abdominale.

Tot miercuri, canadianul Felix Auger-Aliassime şi Jannik Sinner, doi dintre cei mai talentaţi tineri jucători din circuit, au acces în turul al treilea la Australian Open.

Auger-Aliassime, favoritul numărul 6 a dispus în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-3, 6-2, 6-2, de slovacul Alex Molcan, în timp ce Sinner (nr. 15) l-a învins cu 6-3, 6-2, 6-2 pe argentinianul Tomas Etcheverry.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: