image
Sursa foto: Jurnal TV

A răbufnit în direct: „Vreau un judecător în cătușe!”

În cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV a fost pus în discuție subiectul dosarelor politice fabricate la comandă care așa și nu mai au o finalitate, în timp ce judecătorii și procurorii care au încarcerat oameni nevinovați sau i-au lăsat pe alții fără bunuri și proprietăți nu au fost sancționați în niciun fel. Atunci când s-a ajuns la evaluaurea reformelor curente din justiție, fostul angajat al Poliției de Frontieră, Gheorghe Petic, dar și alți invitați din platou, s-au arătat revoltați de mersul reformelor.

„Dacă Plahotniuc îl are la Consiliul Superior la Magistraturii pe Dorel Musteață, la ce vă așteptați?.. Domnilor, vreau un judecător în cătușe! Vreau judecători și procurori mari în cătușe! Noi umblăm și facem pre-vetting... Când? Ei fug din țară!”, a exclamat fostul angajat al Poliției de Frontieră, Gheorghe Petic, care a fost încarcerat pe nedrept timp de nouă luni de zile în perioada guvernării lui Plahotniuc.

Amintim că Gheorghe Petic a fost condamnat în martie 2019, de magistrații Judecătoriei Orhei, la trei ani și șase luni de închisoare pentru „viol”. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei. El s-a declarat nevinovat și a susținut că dosarul a fost fabricat, după ce a făcut declarații împotriva guvernării democratice.

Gheorghe Petic a fost eliberat după nouă luni de detenție. În noiembrie 2021, la aproape trei ani de la condamnare, Gheorghe Petic a fost achitat în dosarul în care era acuzat de viol.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: