image
Sursa foto: jurnal.md

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, la Cabinetul din Umbră: Putin vrea restaurarea Uniunii Sovietice sub un nume nou

Motivul războiului pornit de Putin împotriva Ucrainei este de fapt restaurarea Uniunii Sovietice, afirmă Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marco Șevcenco, care a fost în această seară invitatul emisiunii Cabinetului din Umbră de la Jurnal TV

Diplomatul ucrainean și-a exprimat speranța că războiul se va termina în curând, dar a accentuat că ucrainenii nu pledează pentru cedări în fața inamiculului.

„Sper că în curând. Depinde de ucraieni, în special de militarii ucraineni, depinde de partenerii și aliații noștri care ne oferă asistență militară și depinde de inamicii noștri cât de puternici sau de slabi sunt în unele segmente ale frontului. Majoritatea ucrainenilor consideră că victoria Ucrainei în acest război e posibilă.94 la sută din ucraineni sunt împotriva unor cedări ca să ajungem mai repede la pace”, a declarat Marco Șevcenco.

Marco Șevcenco a adăugat că, după un an de război, Ucraina este dispusă să adere la NATO „fără nicio îndoială”.

„În special pentru că poporul ucrainean a făcut atâtea sacrificii ca să-și apere dreptul la alegerea noastră, nu a Rusiei. Aderarea la NATO a fost doar pretextul Rusiei de a începe războiul. Motivul adevărat este faptul că Putin vrea restaurarea Uniunii Sovietice sub un nume nou - Rusia. Asta e cauza principală de ce s-a început războiul. La începutul războiului, moldovenii au fost foarte îngrijorați de harta apărută la televizunea rusă și cineva punea arătătorul pe Moldova. Moldova e țară neutră. Nu aspiră să adere la NATO ca să apară pe hărțile rusești. Deci era în vizor. În 2014, când de facto s-a început agresiunea rusească în Crimeea și Donbas, Ucraina era țară neutră. Nu era nicio dorință să adere la NATO”, a adăugat ambasadorul ucrainean.

Urmăriți mai jos și alte declarații ale ambsadorului Ucrainei în Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: