image
Sursa foto: watchdog.md

Ion Ceban se dă proeuropean și fură alegătorii PAS-ului, spune Valeriu Pașa // VIDEO

Partidul de la guvernare stă și se uită cum „păpușa lui Plahotniuc și a Kremlinului”, Ion Ceban, care se dă proeuropean, îi fură alegătorii. O declarație în acest sens a fost făcută de Valeriu Pașa, expert al comunității WatchDog, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, de la Jurnal TV.

„Există pericolul ca Plahotniuc cu asociații săi juniori să revină la putere în R. Moldova. Acest pericol există în urma potențialelor rezultate ale alegerilor din 2025. Federația Rusă a făcut o alianță pe față nu numai cu Șor, dar și cu Plahotniuc și s-au pregătit pentru o resetare totală a scenei politice așa cum le convine lor. La un moment, dat au oprit trecerile din PSRM la Partidul „Renaștere”. S-a prins cineva la Moscova că este destul de stupid că cumperi oamenii de la un partid de buzunar al lor și să-i treacă la alt partid de buzunar al lor, de la Dodon la Bolea. Obiectivul lor (n.r. al partidelor susținute de Kremlin) este ce procentaj o să obțină toate partidele lor la următoarele alegeri parlamentare... Miza lor mare este una - le trebuie ca cineva să ia mult, să ia centrul politic și să ia niște voturi ale proeuropenilor, pentru că alegătorul proeuropean este majoritar. De asta ei îl au pe păpușa Ion Ceban. Noi avem alegeri peste o lună și jumătate. Cetățenii trebuie să înțeleagă că miza reală fără un Ceban mare și popular, care să ia voturi de la alegătorii proeuropeni, care s-ar doveni naivi să creadă că el nu mai este păpușa lui Plahotniuc și a Kremlinului, ei nu au nicio șansă să ia majoritatea în următorul parlament. Aici, eu o văd o anemie incredibilă a partidului de la guvernare care stă și se uită cum Ceban, fluturând cu toată presa de buzunar, le duce de mânuță proprii alegători”, a spus Valeriu Pașa, expert al comunității WatchDog.

„Ion Ceban iese și zice că e proeuropean. Voi ca partid care v-ați asumat proiectul european de ce nu ziceți nimic despre asta?”, s-a adresat Valeriu Pașa către deputatul PAS Oazu Nantoi.

„Noi nu vrem să monopolizăm orientarea proeuropeană”, a spus Oazu Nantoi

Emisiunea „Ora Expertizei” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: