image
Sursa foto: parlament.md

Maia Sandu, la Praga: „Extinderea Uniunii Europene este o investiție în securitatea întregului continent” // FOTO

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi în vizită oficială în Republica Cehă, la invitația Președintelui Petr Pavel. În timpul vizitei sale, șefa statului a menționat că în paralel, în capitala cehă se desfășoară mai multe evenimente care aduc Moldova și Cehia mai aproape.

În aceste zile, în capitala cehă, se desfășoară cea de-a 5-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe, un for al oamenilor de afaceri din ambele țări, iar Teatrul Național „Mihai Eminescu” participă la Palm Off Fest, festivalul teatrelor din Europa Centrală și de Est.

parlament.mdparlament.md

„Evenimentele din această săptămână sunt o dovadă a unei relații bilaterale apropiate și călduroase. Cu Președintele Pavel am discutat cum să aprofundăm cooperarea economică. Am exprimat speranța că Moldova va rămâne în continuare o prioritate a asistenței cehe”, a declarat Președinta.

parlament.mdparlament.md

Șefa statului a mai menționat că Republica Moldova este recunoscătoare pentru spijinul venit de la Praga, întrucât acesta reprezintă o investiție în securitatea întregului continent.

parlament.mdparlament.md

„În discuția cu omologul meu ceh, am reconfirmat viziunea noastră comună că extinderea Uniunii Europene este o investiție în securitatea întregului continent. Moldova este recunoscătoare Cehiei pentru susținerea parcursului nostru european”, a adăugat Maia Sandu.

parlament.mdparlament.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: