image
Sursa foto: Profimedia

Despăgubiri-record pentru familia lui Kobe Bryant, după tragedia din 2020

Vanessa Bryant, văduva legendarului baschetbalist american Kobe Bryant, a obţinut în instanţă despăgubiri de 16 milioane de dolari, în procesul cu privire la fotografiile făcute la locul accidentului aviatic din 2020.

Familia lui Kobe Bryant a dat în judecată comitatul Los Angeles, după ce salvatorii au distribuit fotografii cu rămășițele starului NBA, ale fiicei acestuia (Gianna Bryant) şi ale altor victime ale teribilului accident din 2020.

Instanța a decis că fotografiile făcute de reprezentanţi ai biroului şerifului şi ai pompierilor, la locul accidentului din 2020, au ajuns pe mâna unor oameni care nu aveau legătură cu cazul.

Fotografiile respective nu au devenit publice, însă cei nouă juraţi americani au decis că distribuirea acelor imagini reprezintă o încălcare gravă a intimităţii şi au generat probleme emoţionale pentru văduva lui Kobe Bryant.

Totodată, Chris Chester, care şi-a pierdut în accident soţia şi fiica, a obţinut despăgubiri de 15 milioane de dolari.

Potrivit instanței americane, imaginile de la locul accidentului au fost văzute şi de unele dintre soţiile unor anchetatori şi chiar şi de către barmanul unde a petrecut un adjunct al şerifului.

Săptămâna trecută, Vanessa Bryant a spus că a fost devastată când a aflat că salvatorii au făcut fotografii la locul accidentului din Calabasas, unde soţul, fiica ei şi alte şapte persoane şi-au pierdut viaţa.

Vanessa Bryant a precizat că trăieşte cu teamă că aceste fotografii ar apărea online.

"Îmi aduc aminte că nu am vrut să reacționez deoarece fetele erau în cameră. Mi-am spus că nu pot să fac asta. Am ieșit din casă și am mers mai departe pentru ca fetele să nu mă vadă. Îmi venea doar să alerg și să urlu.

Nu puteam să scap de senzația din corp, nu puteam să scap de ce simțeam. Trăiesc în fiecare zi cu frica aceasta că sunt pe social media și că vor apărea fotografiile. Este precum COVID-19. Odată ce se răspândeşte, nu îl poţi opri", a explicat Vanessa Bryant, conform Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: