image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: O femeie de 75 de ani din Strășeni, prădată de cinci ori de un sătean; Ce spune poliția

Zile de coșmar pentru o femeie de 75 de ani din satul Zubrești, raionul Strășeni. În doar două luni, un răufăcător i-a intrat de cinci ori în ogradă! De fiecare dată, bătrâna a apelat la poliție, afirmând că îi este frică și că hoțul trebuie să fie arestat. În replică, poliția spune că poate doar să-l amendeze pe făptaș. De reținere, nici vorbă. Nu ar permite legea!

Maria Ticlenco zice că primul furt din gospodărie a avut loc la începutul lunii februarie. Un localnic a sărit gardul, a spart ușa de la beci și i-a furat sticle cu vin, borcane cu compot și conserve. A doua zi, femeia a chemat poliția, iar suspectul s-a ales cu o amendă. La scurt timp, acesta i-a pătruns iar în gospodărie.

„El nu vine singur, sunt mai mulți. A tras de ușă la casă unde dormeam până nu a rupt-o. Eu când am văzut că deschide ușa am început a țipa și strigam după ajutor. Veniți oameni buni că au venit hoții și bandiții! Strigam așa de tare că au început a lătra și câinii din mahala. Ceilalți au fugit și a rămas numai el, cred că a vrut să mă bată sau să-și bată joc", presupune bătrâna

Făptașul a fugit, dar peste câteva zile, pe 18 martie, a intrat din nou în locuința bătrânei.

„Iată aici a fost stricată sticla de la ușă. Se vede și sângele pe ușă, iar acolo jos încă mai stă perdeaua și sticla stricată. Iarăși a fost în beci și a furat conserve, cele care au mai rămas de data trecută. A lovit aici cu piciorul, pentru că se mai vede și acum glodul de la încălțăminte, a rupt lemnul și a intrat."

Polițiștii au fost de cinci ori la fața locului, au acumulat probe, au vorbit cu femeia, dar și cu făptașul, care mai apoi a fost lăsat să meargă acasă. Acum, bătrâna trăiește cu frica în sân și nu înțelege cum un bărbat care a comis atâtea furturi poate fi lăsat la libertate.

Fiica Mariei Ticlenco se teme să nu se întâmple o nenorocire.

La noi se iau măsuri doar în cazuri de moarte și violență. La ce să ne mai așteptăm acum? Părinții noștri au ajuns la așa momente când nu mai pot și le este frică să doarmă în propria casă. Sunt dovezi, iar el singuri și-a recunoscut vina, chiar am vorbit cu el față de polițiști. Nimeni nu ne sunĂ, nimeni nu ne zice ce măsuri s-au luat. Vin, scriu și se duc", a declarat fiica victimei Ecaterina Proca.

Șeful Inspectoratului de Poliție Strășeni, Ghenadie Malic, spune că legea nu-i permite să-l rețină pe hoț.

„Au fost documentate toate cazurile, nu sunt cinci, dar sunt trei cazuri. Suma prejudiciilor nu este suficientă pentru a putea fi pornită o cauză penală. Bătrâna a fost ieri la inspectorat, am vorbit cu ea și ne spune să-l închidem, dar nu putem pentru că așa e legea la noi. În schimb de fiecare dată a fost pedepsit contravențional. Eu i-am dat garanția că nu vom lăsa acest caz așa pur și simplu", spune Ghenadie Malic

Pentru ca poliția să pornească un proces de urmărire penală, suma prejudiciilor trebuie să depășească suma de 1 740 lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: