image
Sursa foto: Premier League

Scandal uriaș în Premier League! O echipă ar putea ajunge pe minus în clasament, pentru prima dată în istorie

Everton bifează un nou sezon dezamăgitor în Premier League, după ce în primele nouă etape nu a reușit să adune decât șapte puncte.

Situația se poate înrăutăți mult mai tare pentru "Caramele", care ar putea ajunge să fie chiar pe minus, în cazul în care Federația Engleză de Fotbal (FA) va acționa conform cererii făcute de reprezentanții campionatului britanic.

Potrivit publicației britanice The Telegraph, cei de la Premier League le-au solicitat celor de la FA ca Everton să fie sancționată pentru încălcarea regulamentului privind fairplay-ului financiar.

Reprezentanții primul eșalon englez cer o sancțiune de 12 puncte, care ar face ca lupta pentru evitarea retrogradării să devină cu atât mai grea pentru Everton.

În acest moment, o comisie a celor de la FA anchetează activitatea financiară a celor de la Everton, club care a înregistrat pierderi de aproape 400 de milioane de euro în ultimii trei ani, în condițiile în care Premier League nu permite decât maximum 120.

Pe lângă pierderea punctelor, Everton ar putea primi și interdicția de a nu mai face transferuri pe o perioadă determinată de timp.

Conform sursei citate, până acum nu a mai avut loc niciodată o depunctare în Premier League, de când primul eșalon britanic s-a redenumit astfel (sezonul 1992/1993).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: