image
Sursa foto: Facebook/Ion Sturza

Sturza: „Creditul politic al PAS s-a erodat; Rămășițele lui sunt doar un transfer de imagine de la Maia Sandu”

Republica Moldova se confruntă cu două probleme existențiale, ambele legate de securitate. În plus, guvernarea a început să fie măcinată de orgolii și ispite. E imperativ necesar de trecut de la o abordare paternalistă, de grup, la una incisivă, activă și care comunică pe înțelesul tuturor. Opiniile îi aparțin fostului premier Ion Sturza.

„Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost conceput pentru „timpuri de pace”. Nimeni nu a anticipat pandemia, criza energetică, inflația și războiul. Consider că doamna Gavrilița și echipa s-au descurcat foarte bine cu acestea și multe alte provocări”, a menționat Sturza, într-o postare pe facebook.

Dar lucrurile se schimbă dramatic de la o zi la alta, iar astăzi, Republica Moldova se confruntă cu două probleme existențiale, ambele legate de securitate, afirmă Ion Sturza.

„Primul - atac frontal al sistemului judiciar profund viciat și corupt. Atac în mare girat de oligarhii fugari. Doi - activizarea coloanei a cincea, ostilă, coruptă, cinică. În plus, guvernarea a început (prematur, zic) să fie măcinată de orgolii și ispite. Am încheiat citatul. E imperativ necesar de trecut de la o abordare paternalistă, de grup, la una incisivă, activă și care comunică pe înțelesul tuturor”, a mai adăugat Sturza.

În context, fostul premier afirmă că partidul de guvernare, PAS, se mai ține pe transferul de imagine de la Maia Sandu.

„Creditul politic al partidului de guvernare s-a erodat. Rămășițele lui sunt doar un transfer de imagine de la doamna Sandu. Lucru pe care mulți tineri hipsteri anonimi ai politicii moldovenești nu-l înțeleg. Să o spunem pe șleau, pachetul de control se află la doamna președinte. Acolo va și rămâne, stimaților și (ne)stimaților!”, a conchis Sturza.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: