image
Sursa foto: Profimedia

Luis Rubiales a fost suspendat de FIFA! Sancțiunea drastică primită de fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal

Fostul președinte al Federației de Fotbal Spaniole, Luis Rubiales, a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso, după ce naționala a câștigat Cupa Mondială.

Astfel, după gestul de la ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale, disputate la Sydney și câștigată de Spania în fața Angliei cu scorul de 1-0, Luis Rubiales a primit o suspendare din fotbal din partea FIFA.

Incidentul respectiv a generat un scandal uriaș, iar la aproape o lună de la izbucnirea scandalului, Luis Rubiales a demisionat, iar Jorge Vilda, selecţionerul naţionalei feminine iberice, a fost îndepărtat din funcţia sa.

Forul fotbalistic mondial a anunţat astăzi că l-a găsit vinovat pe oficialul spaniol de încălcarea articolului 13 din Codul FIFA, potrivit Agerpres.

"Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale feminine FIFA 2023, pentru care domnul Rubiales a fost suspendat provizoriu pentru o perioadă de 90 de zile", a precizat FIFA.

Astfel, după ce primise o suspendare provizorie de 90 de zile, Rubiales a aflat decizia finală a FIFA.

Comisia de Disciplină a FIFA l-a suspendat pentru o perioadă de trei ani pe Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), din toate activităţile legate de fotbal, la nivel naţional şi internaţional.

Acesta are termen de 10 zile pentru a-și pregăti apărarea și poate ataca hotărârea la Comisia de Apel a FIFA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: