image
Sursa foto: Captură // Facebook

VIDEO // Un munte uriaș de gunoi din India a luat foc, acoperind un oraș de 600.000 de oameni cu fum și gaze toxice

Un munte uriaș de gunoaie din India a luat foc în urmă cu cinci zile, iar pompierii încearcă de atunci să oprească flăcările și propagarea gazelor toxice degajate de incendiu în orașele din împrejurimi, notează CNN.

Orașul Kochi, cu 600.000 de locuitori, este acoperit de o ceață groasă și cetățenii sunt sufocați de emisiile de gaz metan degajate de incendiu. Autoritățile locale i-au sfătuit pe locuitori să stea în case și să poarte măști de protecție cu filtru N95 dacă ies afară. Școlile au fost închise din cauza poluării, scrie digi24.ro.

Incendiul a izbucnit în urmă cu cinci zile, potrivit departamentului de pompieri al statului Kerala. Cauzele nu au fost încă stabilite, însă incendiile din gropile de gunoi pot fi declanșate de gazele produse de gunoaiele care se dezintegrează.

Imaginile publicate de autoritățile locale îi arată pe pomperi în timp ce încearcă să stingă flăcările care produc nori uriași de fum toxic. Incendiul a fost în mare parte neutralizat, însă un nor gros de fum și gaz metan continuă să acopere zona, reducând vizibilitatea și calitatea aerului în Kochi, în timp emite un miros greu de suportat.

O parte din pompierii care interveneau la incendiu au leșinat din cauza emisiilor, a anunțat departamentul de pompieri din Kerala. India produce mai mult gaz metan cu gropile sale de gunoi decât orice altă țară din lume, potrivit companiei GHGSat, care monitorizează emisiile prin satelit. Gazul metan este al doilea cel mai întâlnit gaz cu efect de seră după dioxidul de carbon, însă contribuie mai mult la criza climatică deoarece captează mai multă căldură.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: