image
Sursa foto: mvdpmr.org

O porțiune de rachetă S-300 a căzut în această noapte la Chițcani, lângă Tiraspol; Militarii CUC, deplasați la fața locului

O porțiune a unei rachete S-300, produsă în 1968, a căzut în localitatea Chițcani, aflată la 10 kilometri de Tiraspol. Anunțul a fost făcut de așa numitul minister de interne de la Tiraspol.

Autoritățile din regiune au fost anunțate de locuitorii care au descoperit porțiunea de rachetă, astăzi, 25 septembrie, la ora 07:15.

Oamenii au relatat că au auzit o explozie în jurul orei 01:00, în noaptea de duminică spre luni. La fața locului s-au deplasa autoritățile din regiunea transnistreană și observatorii militari din cadrul Comisiei Unificate de Control.

Totodată co-președintele CUC, Oleg Beleacov a declarat pentru Hotnews.ro că în urma incidentului nimeni nu a avut de suferit, însă localnicii au fost speriați.

„Pe raza localității Chițcani a avut loc o explozie destul de puternică, dar nu la sol, ci pe cer. După această explozie, o parte a acestei rachete a căzut într-o gospodărie de pe strada Tkacenko. Ulterior, aceasta a fost identificată de observatorii militari din cadrul Comisiei Unificate de Control. Zona a fost izolată. Ca urmare, a fost stabilit că la fața locului se află o parte a rachetei, mai exact un focos explozibil.

Racheta era S-300, produsă în 1968. Era neexplodată, cel mai probabil, din motive tehnice. Cu ajutorul geniștilor, această muniție a fost preluată. Acum are loc expertiză și alte măsuri de investigație. Toate documentele vor ajunge la Comisia Unificată de Control și, cel mai probabil, vom discuta acest subiect, pentru a stabili motivul apariției în Zona de Securitate a acestui obiect”, a declarat Oleg Beleakov.

ss
ss

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: