image
Sursa foto: sua.mfa.gov.md

AMALT, despre extinderea termenului de operare a parcului IT: Deschiderea autorităților ne face încrezători în viitorul RM

Recenta decizie a Parlamentului de a extinde termenul de operare a Parcului IT până în 2035, precum și extinderea genurilor de activitate eligibile a fi desfășurate în parc, este încă un pas important de apropiere dintre cetățenii moldoveni stabiliți în afara țării și Republica Moldova și oferă noi oportunități de investiții pentru diasporă.

Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul RM în SUA de către reprezentanții AMALT (Asociația Moldo–Americană de Logistică și Transport), fondată recent de mai mulți antreprenori moldoveni din SUA. Noua organizație își propune să contribuie la îmbunătățirea climatului investițional și de afaceri din Republica Moldova, să valorifice la maxim potențialul de export al serviciilor moldovenești în domeniul de logistică și transport, în același timp promovând noi investiții străine în țară.

Aflați în vizită la Ambasada Republicii Moldova în SUA, reprezentanții companiilor moldo-americane și-au prezentat viziunea și interesul de colaborare constructivă cu autoritățile publice. Oamenii de afaceri au salutat recenta decizie a parlamentului de a extinde termenul de operare a Parcului IT până în 2035, precum și extinderea genurilor de activitate eligibile a fi desfășurate în parc. Companiile oferă sute de locuri de muncă cu remunerare competitivă, având externalizate operațiuni de logistică, marketing și procesare de date în Republica Moldova. Antreprenorii din diasporă intenționează să-și consolideze investițiile în Moldova, pentru a extinde propriile afaceri operate în SUA în domeniul transportului și logisticii, precum și să atragă alți investitori străini în parcul IT, care la moment oferă cel mai favorabil sistem de impozitare din Europa.

„Deschiderea autorităților Republicii Moldova spre dezvoltarea unor noi nișe de piață și crearea de noi oportunități pentru diaspora moldovenească de a investi acasă, sunt lucruri importante, care ne fac încrezători în viitorul țării noastre. Considerăm că această inițiativă este încă un pas important de apropiere dintre cetățenii moldoveni stabiliți în afara țării și Republica Moldova. Transferul de cunoștințe, creșterea atractivității economice a Republicii Moldova în fața investitorilor, noi oportunități pentru diversificarea economiei țării, crearea de noi locuri de muncă bine plătite și creșterea economiei, sunt lucruri care ne pot uni în jurul unui scop comun”, a menționat Președintele AMALT, Mihai Sava.

La rândul său, ambasadorul Viorel Ursu a relatat despre eforturile autorităților de a îmbunătăți mediul de afaceri și de a stimula investițiile locale și străine pentru relansarea economiei.

„Am convenit împreună cu oamenii de afaceri din comunitatea moldovenească din SUA să organizăm mai multe evenimente comune de promovare a oportunităților oferite de Parcul IT, astfel încât împreună să contribuim la creșterea atractivității economice a Republicii Moldova în fața investitorilor din SUA. La fel, ne străduim să încurajăm direcționarea investițiilor în diverse domenii cheie pentru țara noastră, inclusiv servicii IT, energie regenerabilă și producere de medicamente. Comunitatea moldovenească din SUA poate contribui decisiv la dezvoltarea Republicii Moldova”, a subliniat Ambasadorul Republicii Moldova în SUA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: