image
Sursa foto: jurnal.md

Cazul celor doi morți găsiți într-un automobil blocat în nămeți: Recean cere demisia directorului Serviciului 112

Premierul Dorin Recean a cerut demisia directorului Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, după ce două persoane au fost găsite moarte într-un automobil blocat în nămeți, în apropiere de satul Coșcalia.

„Până Procuratura Generală se va clarifica, solicit demisia directorului 112. Am constatat că Serviciul112 se ocupă doar de pasarea informației, în loc să ia cazul, să se asigure că problema e soluționată”, a declarat premierul Dorin Recean în debutul ședinței Guvernului.

Amintim că, luni, 27 noiembrie, două persoane au fost găsite fără suflare într-o mașină blocată în nămeți, în apropriere de satul Coșcalia, raionul Căușeni. Este vorba de un bărbat de 63 de ani și o femeie de 64 de ani. Cei care au descoperit trupurile neînsuflețite au fost salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Inspectoratul de Poliție Căușeni a pornit un proces penal în cazul celor două persoane găsite moarte în mașina blocată în zăpadă. Corpurile neînsuflețite au fost îndreptate pentru stabilirea cauzei exacte a decesului celor două victime.

De asemenea, vor fi examinate acțiunile sau inacțiunile persoanelor responsabile de gestionarea situației de criză, cauzate de condițiile meteorologice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: